דיאטה דלת פחמימות מצמצמת גם את הגידול הסרטני וגם את הסיכון לחלות בסרטן אצל עכברים

תאים סרטניים מכורים לגלוקוז (סוג סוכר). הם אינם יכולים לקבל אנרגיה משומן. זה כנראה היה הבסיס לניסוי של ד"ר ג'רלד קריסטל מהמרכז לחקר הסרטן בקולומביה הבריטית, קנדה, לתת לעכברים תזונה דלת פחמימות ההופכות בגוף מיד לגלוקוז כמובן.

ואלה לא היו סתם עכברים. הוא לקח כמה סוגים של עכברים, גרם להם לחלות בסרטן של בני אדם ובסרטן של עכברים וחילק אותם לשתי דיאטות:

  1. דיאטה מערבית – 55% פחמימות, 23% חלבונים, 22% שומן
  2. דיאטה דלת פחמימות – 15% פחמימות, 58% חלבונים, 26% שומן

הם מצאו שהסרטן גדל באופן איטי יותר אצל כל הקבוצות שניזונו מדיאטה דלת פחמימות.

מה שלדעתי אפילו יותר מעניין הוא מה שד"ר קריסטל ניסה אצל עכברים שהונדסו גנטית לחלות בסרטן שד. שוב הוא חילק עכברים אלה לשתי קבוצות ונתן להן את הדיאטות כמתואר למעלה –

מחצית מהקבוצה שניזונה מדיאטה מערבית חלתה בסרטן בשנה הראשונה.

אף אחד מהקבוצה שניזונה מדיאטה דלת פחמימות לא חלה בסרטן בשנה הראשונה.

בסה"כ חייהם של העכברים 70% מהקבוצה של הדיאטה המערבית חלו בסרטן ורק אחד הגיע לגיל שנתיים בעוד בקבוצה דלת הפחמימות רק 30% חלו בסרטן (בכל זאת, הם הונדסו לכך) ויותר מחציים הגיעו לתוחלת חיים נורמלית של שנתיים.

בנוסף להשפעת חוסר הגלוקוז מציין קריסטל כי לדיאטה דלת פחמימות יש השפעה טובה על המערכת החיסונית שמחסלת תאים סרטניים.

המדענים המעורבים במחקר ציינו שלמרות שהמחקר בוצע על עכברים הממצאים הם מובהקים דיים כדי לשקול אפקט דומה על בני אדם.

כמובן שצריך לחכות לניסיונות על בני אדם לפני שקובעים עמדה נחרצת אבל בינתיים נראה לי שאין הרבה מה להפסיד בהגבלת פחמימות כבר עכשיו עם סיכוי מסוים למנוע סרטן.

על אחת כמה וכמה למי שכבר חלה בסרטן.

 

שנהיה בריאים

 

מיקי

לכתבה ב Sceince Daily

 

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

3 תגובות בנושא דיאטה דלת פחמימות מצמצמת גם את הגידול הסרטני וגם את הסיכון לחלות בסרטן אצל עכברים

  1. שלום מיקי,
    23 שנה בקירוב אני צורך בקפידה 60 גרם פחמימות ליום וזו תעודת הביטוח שלי נגד הסרטן, שהוא צרכן גדול של סוכר. כמות הסוכר המצויה בגופי אין בה כדי לספק גם את תאי הגוף וגם את הסרטן.

    ד"ר אלכס ארדיטי על "הקשר בין מחלת הסוכרת לסרטן":-
    "היום אנו יודעים שתאי סרטן הם הצרכנים הגדולים ביותר של סוכר, הדרוש להם ליצור אנרגיה להתרבות מהירה ולהתפשטות". ד"ר ארדיטי הוא מומחה ברפואה פנימית ורדיולוגיה ועוסק גם ברפואה מונעת.

    ד"ר רם וייס, אנדוקרינולוג מהמח' למטבוליזם ותזונה באוניברסיטה העברית בירושלים:-
    "גופנו לא נולד עם יכולת לעכל שתיה מתוקה, ולכן מחצית מהסוכר שבשתיה הופכת מיד לשומן, וגם המחצית השניה שנותרה לא מייצרת שובע, משום שהמוח לא מתרגם אותה כפעולת עיכול".