מדוע דוקוביץ זכה בווימבלדון דווקא השנה?

מהפך מהסוג שעבר נובק דוקוביץ בעונה הנוכחית לא זכור אף לזקני ווימבלדון. מאז תחילת העונה מאזנו הוא 47:1 במשחקים (הפסד אחד) וחמש אליפויות, כולל מלבורן וכמובן את ווימבלדון היום. הוא עלה למספר אחד בעולם לאחר שבשנים שעברו שכן תמידית בדירוג 3-4. הוא ניצח חמש פעמים העונה את מי שהיה מספר אחד עד היום – רפאל נדל, כולל היום בווימבלדון.

מה קרה לדוקוביץ? הכדור אותו כדור, הרקטה אותה רקטה, המאמן אותו מאמן אז מה בכל זאת השתנה?

הסוד התגלה על ידי ה Wall Street Joournal לפני כחודש וחצי (הנה הכתבה בשפת המקור) מסתבר שהתזונאי של דוקוביץ גילה שהוא רגיש לגלוטן. דוקוביץ העיף את הגלוטן מהדיאטה והחל לנצח. הוא טוען שהוא מרגיש הרבה יותר טוב על המגרש.

"זה בעיקר אנרגיה מנטלית לא אנרגיה לשרירים אומר דויד לויצקי, פרופסור לתזונה ופסיכולוגיה באוניברסיטת קורנל…"

מי ששיחק טניס יכול להעריך את החשיבות של ריכוז להשגת ניצחון. צריך בזמן הקצר שהכדור בדרך אליך לתכנן לאן להכות וכיצד וכל זאת 500-800 פעמים במשחק מקצועני הנמשך לעיתים כארבע שעות. הבדל קטן ביכולת הריכוז מביא להבדל גדול בתוצאה.

הנה אחד הפוסטים שלי המדברים על גלוטן ונוגעים גם לקשר שלו למתרחש במוחנו.

ועוד משפט מהכתבה: "לויצקי אמר שלדיאטה נטולת גלוטן יש יתרונות לאלה עם אלרגיה קלה או אפילו ללא אלרגיה כלל."

נו ואם לויצקי, פרופסור לתזונה ופסיכולוגיה, אמר מי אנחנו שנשבור לו את המילה?

 

שנהייה בריאים

מיקי

 

פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

3 תגובות בנושא מדוע דוקוביץ זכה בווימבלדון דווקא השנה?

  1. מאת ורד לב‏:

    ממש מדהים!

  2. מאת roy‏:

    i am going to play tennis now,,,

  3. מאת roni luz‏:

    אני קצת מבולבל.
    כיצד צריכות להיראות בערך הארוחות של ספורטאי שמתאמן בעצימות די גבוהה (9 אימונים בשבוע) לא רגיש לגלוטן..
    תודה