אין יותר ישראלי מפאלפל. לא שאנחנו המצאנו אותו אבל מי זוכר? ומה זה חשוב?
מבחינה תזונתית בראיית "פליאו" פאלפל הוא לא מאכל לאומי אלא אסון לאומי – גלוטן בפיתה ושמנים צמחיים שרופים בכדורים וגם הקיטניות לא בדיוק פליאו למהדרין.
ואפילו אם נתפשר על הקיטניות והשמן, שומר נפשו מגלוטן נמצא בבעיה בסיסית בארץ החומוס והפאלפל יען כי הפיתה היא לפחות חצי מההנאה ולכן מגיע שאפו רציני לידידי אודי פולק שהיה מוכן לוותר על הפיתה למען שמור נפשו.
הלכו הוא וחברתו לחיים מיה שטרן לתור אחר פאלפל נטול פיתה ובהבזק של אינטואיציה שאלו את המוכר אם הפאלפל נטול גלוטן הוא. חה חה חה… אוי אוי אוי … מסתבר שכל כדורי הפאלפל הציוני בכל דוכן אשר בכל פינה עשויים בכלל משיירי לחם מעורבים בקצת חומוס למען הוזילם כמיטב המסורת של "רמא כפי יכולתך" שהשתלטה על חיינו מספקי הסלולרי ועד לאחרון המוכרים של כל דבר שהוא.
למזלו של אודי דנן חברתו מיה מקצועה אוכל והיא מיד רקחה מתכון גאוני, פשוט ובריא לפאלפל ביתי נטול גלוטן ונטול שמנים צמחיים (מהסוג הרע. כן כולל שמן דקלים או אפילו חמאה).
סוף סוף אפשר להיות שומר גלוטן וישראלי בעת ובעונה אחת ובא לציון גואל.
שנהייה בריאים
מיקי
מעולה. עדיין קשה לי עם הטיגון העמוק בשמן צמחי, אולי בtallow?
מתכון לחומוס תקני לגמרי, נטול קטניות (יש מספיק בפלאפל עצמו)
http://www.ibreatheimhungry.com/2012/03/low-carb-hummus-bean-free.html
מיקי שלום
הפוסט מטעה.חומוס הוא מאכל שלא ניתן לאכילה ללא עיבוד ממושך ולכן לא ידוע לי כי לקטים ציידים אכלו אותו וגם אם כן הרי שהתפתחותית הוא אינו מותאם למאכל אדם. נכון שגלוטן הוא צרה צרורה אבל גם כשאתה כותב על חומוס שהוא כמעט פליאו , אתה מטעה אנשים.
ואם אמו בעיניין מתכונים ,אשמח לשלוח לך מתכון של קרקרים ולחמים לל חיטה דגנים או קטניות מנת שתפיץ.הם ממש עוזרים לי לשמור על דיאטה בצורה טובה לאחרונה.
איתן
לפי כל הסימנים לקטים ציידים אכלו חומוס. הם גם אכלו חיטה ועוד מעל למאה זרעים ועשבים אחרים.
טבעי, בעונה, בכמויות מוגבלות, פעילות גופנית וכגון אלו כנראה עושים את ההבדל.
המתכון כולל השריה של החומוס.
מיקי, אשמח לקבל קישור למחקרים שמראים שהם אכן אכלו חומוס וחיטה
ולהלן מתכונים לקרקרים ללא דגנים או קטניות וכנ"ל לחם :
קרקרים :
לשים בקערה כוס פשתן ולכסות אותה בכוס מים. להניח לפשתן להתרכך ואז להוסיף לו חצי כוס גרעיני דלעת , כנ"ל חמניות, פרג, שומשום מלא,
להוסיף על פי הטעם פלפל שחור מלח ומה שמתחשק בקרקר
להוסיף חצי כוס שקדים טחונים.
להוסיף מיםולערבב עד לקבלת עיסהואז לחכות כרבע שעה ולהתחיל לשטח את העיסה בתבנית אפייה(רצוי להניח על נייר אפייה ולשמן מעט את הנייר).
להניח בתנור פתוח קמעהעל חום של 50 מעלות. הרעיון הוא לייבש את העיסה ולא לבשל. אם יש טורבו אז לעשות בטורבו על חום הכי נמוך.
לבדוק מידי פעם מה מצב העיסה. כשזה הופך יבש וקשה. להוציא מן התנור.
בוריאציה נוספת ניתן לייבש באותה צורה קרקרים של בשר טחון בתוך עיסה דומה
לחם שקדים:
קלי קלות : לקחת כמות שמתאימה לכם של שקדים טחונים , להוסיף ביצה חיה ולערבב , להוסיף מים ולערבב . אם מעוניינים אםשר להכניס אגוזים או כל מה שמתחשק . את העיסה מכינים בצורת לחמניה או כל צורה אחרת ומניחים בטוסטר אובן לכמה דקות על חום גבוה.להשגיח שלא יישרף
תודה על המרשמים. אני מתכוון כבר זמן מה לכתוב פוסט על תזונה צמחית בתקופה הפליאוליתית. בע"ה לא ירחק היום.