לפני כמה שבועות שאלה דניאלה ב"תגובות" מה אני אוכל. הנה פירוט של שמונה ימים, לא רצופים שבהם זכרתי לרשום. כמו כן הוספתי רישום של פעילות הספורט היומית.
סמוזי – שמים עלים ירוקים, ירקות ופירות בבלנדר יחד עם נוזל כלשהו (במקרה שלי חצי קופסה קרם קוקוס) ומערבבים עד שיוצא משקה סמיך. אפשר להוסיף מים ולדלל. בדרך כלל יוצא משקה לפעמיים.
25.11
- 3 צהובים ואחד לבן של ביצה. סלט ירקות
- 100 גר' תות שדה
- חצי כרובית
- לשון בקר+כרובית+בטטה
- תפוח עץ
- · ספורט: לא זוכר
30.11.2010
- 2 חתיכות קטנות של חטיף חמניות+דלעת+פשתן
- קפה+שמנת מתוקה
- בשר שמן+עדשים+בטטה
- שמנת
- תותים+שמנת+שמנת מתוקה+ספלנדה
- 2 ביצים+3 פריכיות אורז+זיתים
- · ספורט: כלום
1.12.2010
- קפה+שמנת מתוקה
- 1.5 חופן שקדים
- טחול+כרובית
- קפה
- קציצות בשר שמן+אורז+כרובית
- תות שדה עם שמנת
- 2 ביצים
- ספורט: 40 דקות ריצה+הליכה
2.12.2010
- תפוח
- סמוזי=קרם קוקוס+חסה+עגבניה+מלפפון+פלפל
- 2 ביצים
- 2 פריכיות+חמאה
- קצת שאריות של הקציצה והאורז מאתמול
- גלידה סיציליאנה 2 כדורים
- בטטה קטנה עם קצת שמנת
- קצת שמנת לבד
- תפוח
- ספורט: מכשירים+משקלות
9.12.2010
- כוס גדולה סמוזי – קרם קוקוס, עלי בייבי, פלפל, עגבנייה, מלפפון, סלק, אוכמניות,
- מרק בטטה
- 4 לחמית ללא גלוטן עם חמאה ומלפפון
- 4 לחמית ללא גלוטן עם חמאה ומלפפון
- כוס גדולה של שארית מהסמוזי כנ"ל
- · ספורט: כלום
הערה – זהו יום ללא חלבון. מידי פעם אני משתדל לעשות ימים כאלה לאור עדויות על הארכת חיים (בריאות) כתוצאה מהגבלת חלבון.
10.12.2010
- ביצים – 3 צהובים ואחד לבן
- סמוזי סלק,בייבי,פטרוזיליה, עגבנייה, אוכמניות וקרם קוקוס
- שני שניצלים וכרובית
- 50גר' מקדמיה
- 20 גר' שקדים
- כוס יין
- ספורט: הליכה/ריצה בים, 40 דקות
13.12.2010
- 3 ביצים, 3 פריכיות עם חמאה וגבינה צהובה, עגבניה, בצל ירוק
- קפה+שמנת מתוקה
- קציצות בשר+שומן, קולורבי מבושל, סלק מבושל
- 50 גר' מקדמיה
- 20 גר' שקדים
- בננה
- ספורט: 20 ד' ספרינטים + משקלות סה"כ 40 דקות
14.12.2010
- סמוזי – חסה, סלרי, פטרוזיליה, עגבניה, חצי בננה, חמוציות, אבוקדו
- הרבה גלידה
- סמזי – כנ"ל
- פריכיות עם חמאה ואובוקדו
- שמנת חמוצה
- ערק+בירה+ טפס על בסיס נקניקים (סיור אנתרופולוגי בבר שכונתי תל אביבי)
- ספורט: הליכה קלה בים
יום עם מעט חלבון
זהו. די משעמם אבל ביקשו. שאלות, אם יש, אפשר להשאיר בתגובות.
שנהיה בריאים
מיקי
שלום מיקי
קראתי את התפריט, באמת מעניין, מה לגבי דגים, מייפל טיבעי, סילאן או דבש חרובים?
דגים זה טוב. כל הממתיקים לעיל מכילים כמויות נכבדות של פרוקטוז ולכן כדאי לצרוך מהם במתינות כמו שעשו אבות אבותינו לפני שהגיע הסופרמרקט.
דווקא מרתק.
אתמול אחרי קניית כבד, לב, טחון ושקדים של טלה מרעה טרי קיבלתי במתנה גם אשכים וטחול. עם האשכים התמודדנו. מה עושים עם הטחול?
לפי אשתי צריך להשרות שעתיים שלוש במים קרים, לייבש, לחתוך לקוביות, לתבל עם מלח,פלפל,פפריקה, לקמח עם קמח חוקי או חצי חוקי (תירס, טפיוקה), לטגן מכל הצדדים בשמן חוקי (חמאה, קוקוס, זית), להוציא הטחול ולהמשיך לטגן ירקות מסוגים שונים, אם קשה להוסיף קצת מים, לאדות ולהשתמש ברוטב.
כאן מצאתי מרשם באנגלית – http://cooking4allseasons.blogspot.com/2009/02/spleen-roast-weekend-cooking.html
שני, איזה שיחוק 🙂
אבא שלי מכין "מעורב" במחבת (ממח, אשכים, טחול וכד') אחרי שהוא שוחט עז או גדי. אם את רוצה את הטלפון שלו להתיעצות – אני יכולה לשלוח לך.
תודה.
ינוסה:-)
אני צמחונית שאוכלת דגים,האם טונה מקופסת שימורים נכללת בתפריט? האם יורדים במשקל בתפריט שכזה?
אמי שלום
אין סיבה שזה לא יעבוד עם דגים. טונה בקופסה בסדר מבחינתי למרות שיש כאלה שחוששים מתכולת כספית גבוהה.
שלום מיקי,
בתפריט צד שמאלי – מה אתה כן אוכל,
אני שם לב שאתה אוכל גם קטניות, תפוחי-אדמה, אורז, פריכיות, באיזה מידה אתה אוכל? מהו הכמות? בתזונת פליאו או פרימל אם זכור לי נכון, זכור שלא כדאי לאכול שום דגנים, סוכר, או או מעובד, משומר, דגנים כמובן בלי אורז, לחם, פריכיות, תפוח אדמה, פסטה. כי הם מעלים את רמת אינסולין בדם, מקפיד את היכולת הגוף לאחסן שומן, ועוד'.
אם כבר מה המטרה שלך בתזונת פליאו? אשמח לשמוע,
דניס
דניס יש כל מיני גרסאות של פליאו כי ברור שאי אפשר לחקות ב 100% את התזונה האבולוציונית. קטניות אני משתדל להנביט ואורז לא נראה לי כ"כ מזיק בכל מקרה אני לא אוכל הרבה משניהם. מטרתי בפליאו היא להיות בריא. כל הסיפור עם האינסולין נראה לי עדיין זקוק להוכחה. אני לא מדבר כמובן על מקרים שבהם יש כבר חוסר רגישות לאינסולין שאז כנראה שכדאי להקפיד על מעט פחמימות.
שלום! נהנית מהאתר.
אני מאד רוצה להתחיל פליאו, אבל היכן אשיג בשר מרעה? אנטריקוט מהסופר זה לא טוב? ואגב, אתה לוקח אומגה 3 בנוסף לתפריט?
תודה!
עצמאות כל השנה 🙂
רוב הבשר שלנו אכל מרעה חלק גדול מהזמן. אני לא מתסף אומגה 3 ברגע זה אבל לא בטוח שזה נכון. זה שהבשר לא מושלם לא צקיך להניע אותך מלהתחיל פליאו. כמה שהוא לא מושלם הוא אלפי מונים טוב מהאלטרנטיבה של לחם שמנים צמחיים מזרעים וסוכר.
הי מיקי,
תהיתי אם אתה עדיין משלב פריכיות אורז ופתית בתזונה שלך ואם כן, מה התדירות.
עד כשיו, לא השתמשתי בהם אבל זה נראה לי רעיון נחמד למרוח עליהם חמאה או לשים גבינה צהובה.
תודה רבה,
נורית
נורית שלום
היום כבר לא כי אשתי אופה לחם נטול גלוטן. בזמנו אכלתי 3-4 כאלה ביום
הי מיקי,
אתה רואה איזושהי מניעה שאשתמש בהם בצורה כזו (3-4 ביום)?
ודרך אגב, יש לך אולי לינק למתכון של הלחם שאשתך אופה?
תודה,
נורית
לא רואה שום בעיה. הנה לינק למתכון http://www.paleostyle.co.il/%d7%9c%d7%97%d7%9d-%d7%a0%d7%98%d7%95%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%95%d7%98%d7%9f/
היי מיקי,
בדיוק התחלתי פליאו ל30 יום כדי לנסות ויש לי מספר שאלות על דברים שלא הבנתי אחרי
שראיתי את הארוחות שלך:
– בכמה אתרים ובלוגים ראיתי שפליאו נמנעת ממוצרי חלב למרות שאתה כן אוכל מוצרים בעלי אחוז שומן גבוה. אז רציתי לשאול אם אתה ממליץ לאכול חמאה/שמנת וכו'.
-מה לגבי אורז? כדאי שיהיה מלא? לבן?
-חלקים פנימיים עדיפים על שרירים?
-בטטה/ תפ"א או שניהם כדאי או לא?
תודה וסליחה על החפירה!
עומר אינני מגיב יותר בבלוג. אפשר להצטרף לפייבוק לקבוצת PALEO ISRAEL שם אשמח להגיב יחד עם יוד מספר רב של אנשים שלהם ניסיון וידע לא רע בכלל ושם יותר אנשים יקראו את התגובה.